Efectele divorţului asupra copilului variază în funcţie de mai mulţi factori. Printre aceştia putem enumera: vârsta copilului, maturitatea lui intelectuală şi emoţională, reacţia părinţilor la situaţia creată de divorţ.
Blog
Psihoterapia-moft sau o necesitate?
În ultimii ani întâlnim din ce în ce mai des, în diferite contexte, cuvântul psihoterapie. Ba pe lângă acest cuvânt, au început să apară din ce în ce mai multe locuri care se numesc cabinete psihologice.
Limbajele iubirii- sau cum îi spui celuilalt “te iubesc”
Cred ca nu mă înşel atunci când spun că pe toţi ne interesază iubirea şi vrem ca relaţiile noastre să meargă. Oamenii simt nevoia de a fi iubiţi şi de a avea alături pe cineva cu care să împartă bucuriile şi necazurile vieţii.
Atacul de panică
Vi s-a întâmplat vreodată să vă simţiţi copleşit de o teamă puternică care năvăleşte brusc fără nici un avertisment? De o teamă care nu pare să aibă vreo cauză anume? Aţi avut vreodată senzaţia morţii iminente datorită senzaţiilor de asfixiere?
Comportamentul părinților față de copil înainte, în timpul și după divorț
Acomodarea copilului la divorţul părinţilor poate constitui o dificultate. Explicaţia este foarte simplă: în cele mai multe cazuri copilul se autoculpabilizează pentru separarea acestora. De multe ori se confruntă cu teama de a pierde dragostea părintelui absent.
Fobia socială
Fobia socială este o tulburare caracterizată printr-o stare de anxietate copleșitoare și o conştiinţă de sine excesivă, prezentă în situațiile sociale de zi cu zi. Persoanele care suferă de fobie socială au o teamă intensă de a fi privite.
Hipnoza
Îmi amintesc destul de clar momentul în care am auzit pentru prima oară cuvântul hipnoză. Aveam cinci ani și lumea mi se părea un loc plin de tentații în care făptura mea avidă de cunoaștere avea foarte multe de explorat.